velkommen.jpg

Velkommen.

På denne siden dokumenterer vi vår diplomoppgave i arkitektur:
"Mot en tredje boligsektor"

Midtveis i Trondheim

Midtveis i Trondheim

Denne uken har vi endelig tatt turen til Trondheim og NTNU for å presentere det foreløpige arbeidet – omtrent midtveis i semesteret. Høstfargene har inntatt byen og været var det samme som alltid: gløttvis blå himmel med sol og grått skydekke med regn.

Det kunne knapt vært mer passende å få bruke de gamle tegnestuene på loftet av hovedbygningen som lokale for presentasjonen. Bygget er tegnet av samme arkitekt, Bredo Greve, som de ærverdige byggene på Veterinærhøgskolen i Oslo. De bortgjemte tegnesalene oppunder taket på hovedbygningen er kun belyst av store overlys, spesialbygget for arkitekturstudiet ved gamle NTH.

Det ga en fantastisk atmosfære og kanskje en vind av gamle tanker fra da Christian Norberg-Schulz, Sverre Pedersen og andre store forbilder pønsket ut fremtidens idéer. Vi håper på å gjøre det samme!

Med oss som kritikere for tilbakemeldinger på prosjektet vårt, hadde vi våre faste veiledere Kerstin Höger og Geir Brendeland – og i tillegg Eli Støa som ekstern veileder med særlig fokus på del 1 av oppgaven. Vi fikk mye verdifulle tilbakemeldinger som kan hjelpe oss med å presisere arbeidet vi har gjort hittil og finne veien videre i byplanen for transformasjonen av Veterinærhøgskolen.

Workshop om inkluderende arkitektur

Workshop om inkluderende arkitektur

DEL 1: Oslo-modellen er lansert!

DEL 1: Oslo-modellen er lansert!